Galdakaoko Ostalaritza Eskolak, Udalaren lankidetzarekin, 0 kilometroko produktuei buruzko jardunaldia antolatu zuen. Bertan tokiko profesionalek eskualdeko erreferentzia gastronomikoak ezagutu zituzten.
Goi mailako sukaldaritzari eta 0 kilometroko produktuei buruzko jardunaldian parte hartzeko aukera izan zuten Galdakaoko profesionalek, Galdakaoko Ostalaritza Eskolaren eta Udalaren eskutik.
Bertan, tokiko profesionalek eskualdeko erreferentzia gastronomikoak bertatik bertara ezagutu ahal izan zituzten eta gertuko denboraldiko produktuetan oinarritutako goi mailako sukaldaritza balioan jartzeko aukera izan zuten.
Herriko jatetxeek eta tabernek parte hartu zuten ekimenean, eta protagonista nagusia Mungiako Bakea jatetxeko sukaldari den Alatz Bilbao izan zen, lehen Michelin izarra lortu berri duenak. Jardunaldian zehar Bilbaok bere esperientzia eta ibilbidea partekatu zituen, eta ondoren show cooking saioa eta dastaketa eskaini zituen.
Sukaldariak azaldu zuenez, bere proposamena «ez da gastronomikoa bakarrik, nire iraganarekin, jatorriekin eta ingurunearekin duen harremanarekin ere zerikusia du, hala nola janaria, egurra eta burdina».
Ekimenak, halaber, sektoreko profesional gazteen ekintzailetza erakusteko helburua izan zuen, baita ostalaritzan tokiko produktuen erabilera sustatzea eta berrikuntza gastronomikoa tradizioarekin eta jasangarritasunarekin uztartzen erakustea ere.




