BINKE

Goiko menua

  • Nor gara?
    • Lantaldea
    • Publizitatea
    • Gure egutegia
    • Babesleak
  • Binkekideak
    • Binkekideen zozketak
    • Egin zaitez Binkekide
  • Harremana

Menu nagusia

  • Albisteak
    • Aktualitatea
    • Aginke!
    • Sormene
    • Kabitik
  • Elkarrizketak
    • Elkarrizketa orokorrak
    • Enbaxadoreak
    • Berton inde
    • Gurera etorriak
    • Taldeka
    • Ostike!
  • Iritziak
    • Ohiko kolaboratzaileak
    • Herritarren iritziak
    • Gure berbaz
  • Erreportajeak
    • Erreportajeak
    • Atzera begira
  • Multimedia
    • Bideoak
    • Argazkiak
  • Hauteskundeak
    • Espainiako hauteskundeak
    • Udal-hauteskundeak
  • Nor gara?
    • Lantaldea
    • Publizitatea
    • Gure egutegia
    • Babesleak
  • Binkekideak
    • Binkekideen zozketak
    • Egin zaitez Binkekide
  • Harremana

logo

  • Albisteak
    • Itziar Atienzak 'Itxaso' telesailean parte hartu du

      2023-09-28
      0
    • Usansoloko kudeaketa batzorde berria urriaren 5ean eratuko da Txapelena baserrian

      2023-09-28
      0
    • Argizai Eskaut Taldeak 'Koskorrak' adar berria jarri du martxan

      2023-09-27
      0
    • Unai Etxezarragak Nepalera bidaiatuko du kulturen arteko hartu-emana zabaltzeko

      2023-09-27
      0
    • Larrabetzuko pilota elkartea Unkinako frontoian arituko da hamar astez

      2023-09-27
      0
    • Logela Multimedia konpainiak 'Anbotoko Mari' antzezlan multimedia eskainiko du Torrezabalen

      2023-09-26
      0
    • Click eta Click elkarteak Galdakaoren inguruko argazki lehiaketa antolatu du

      2023-09-26
      0
    • Galdakaoko II. Triatloi Txikian izena emateko epea zabalik dago

      2023-09-25
      0
    • Aukeren Azoka antolatuko da Galdakaon eguenetik zapatura bitarte

      2023-09-25
      0
    • Aktualitatea
    • Aginke!
    • Sormene
    • Kabitik
  • Elkarrizketak
    • «Santakurtzak gero eta jai hobeak dira, eta aurtengoak horren adibide izan dira»

      2023-09-25
      0
    • Gaizka Sainz: «Urte osoan izango dogu zabalik Elexaldeko igerilekuetako taberna»

      2023-07-24
      0
    • Nagore de la Torre: «Ez nuen inoiz imajinatuko tailer-denda propioa izango nuenik!»

      2023-06-19
      0
    • Agustin Aizpuru: «Udaletxearen kokapena herritar guztion artean erabaki beharko genuke»

      2023-05-23
      0
    • Yolanda Vicente: «Nire bezero asko jada nire lagun bihurtu dira»

      2023-05-23
      0
    • Itziar Atienza: «'Entrevías'-ekin adin guztietako publikora heltzea lortu dugu»

      2023-05-22
      0
    • Aritz Irusta: «Saioko taldekideak aspaldi ezagutu ditudan pertsonarik jatorrenak dira»

      2023-04-24
      0
    • Leire Bilbao: «Bizimodua da Yucatanen gehien somatu dudan aldaketa»

      2023-04-21
      0
    • Koldo Cuñado: «Epaile izateko ogibidea gastu bat da guretzat, ez onura ekonomiko ...

      2023-03-20
      0
    • Elkarrizketa orokorrak
    • Enbaxadoreak
    • Berton inde
    • Gurera etorriak
    • Taldeka
    • Ostike!
  • Iritziak
    • «(G)os(z)atzen», Irati Bediaga

      2023-09-25
      0
    • «Marmokologoak», Julen Gabiria

      2023-09-25
      0
    • «Arantzazu», Manu Etxebarrria

      2023-09-25
      0
    • «Gilead etxean», Ainara G. Goitiandia

      2023-07-24
      0
    • «San Inazioak», Manu Etxebarrria

      2023-07-24
      0
    • «Lagunzurtz», Izaskun Rekalderen Galdakaoko kuadrillaren iritzia

      2023-06-27
      0
    • «Estres digitala eta arreta», Gotzon Barandiaran

      2023-06-19
      0
    • «Kereizak», Manu Etxebarria

      2023-06-19
      0
    • «Aita, semea eta astoa», Antton Irusta

      2023-06-16
      0
    • Ohiko kolaboratzaileak
    • Herritarren iritziak
    • Gure berbaz
  • Erreportajeak
    • Euskararen komunitatea sendotzera goaz

      2023-09-25
      0
    • 1983ko uholdeak iruditan

      2023-09-25
      0
    • Hauek dira Galdakaoko Santakurtzetako pregoilari izateko 2023ko 15 hautagaiak

      2023-06-22
      0
    • Galdakaoko txokoak iruditan

      2023-06-19
      0
    • Carmen Almansaren margolanak

      2023-06-19
      0
    • Galdakaoko hauteskunde-egunaren zuzeneko jarraipena egingo du Binkek domekan

      2023-05-25
      0
    • Artea iruditan

      2023-05-22
      0
    • Udaberria 9 iruditan

      2023-04-24
      0
    • Antsietatea, etsai ikusezin eta ohikoa

      2023-03-20
      0
    • Erreportajeak
    • Atzera begira
  • Multimedia
    • Bideoak
    • Argazkiak
  • Hauteskundeak
    • Espainiako hauteskundeak
    • Udal-hauteskundeak
Aktualitatea
Hasiera›Albisteak›Aktualitatea›Bazek eta Olazabalagak masterclass bana eskainiko dute Ostalaritza Eskolan

Bazek eta Olazabalagak masterclass bana eskainiko dute Ostalaritza Eskolan

Binke
2022-01-13
408
0

Sukaldaritza
BINKE / 2022ko urtarrila

Julen Bazek eta Josemi Olazabalagak masterclass bana eskainiko dute Ostalaritza Eskolan

TESTUA: Jon Gomez Garai
ARGAZKIAK: Sukaldarien sareetatik

Julen Baz Michelin izar berriak eta Josemi Olazabalaga goi-mailako sukaldari galdakoztarrak masterclas bana eskainiko dute Galdakaoko Ostalaritza Eskolan datorren urtarrilaren 19an eta 20an. Edonork dastatu ahal izango ditu menuok, zelan jakin gura?

Datorren urtarrilaren 19 eta 20an, Julen Baz eta Josemi Olazabalaga goi-mailako sukaldariek —hurrenez hurren— masterclass bana eskainiko dute Galdakaoko Ostalaritza Eskolan.

Saio bi hauek eskolaren Jardunaldi Gastronomikoen baitan kokatu dituzte, eta azaroan Zuriñe García goi-mailako sukaldari galdakoztarrak eskainitako saioaren antzera antolatuko dituzte hauek ere —Garcíaren saioaren berri ere eman zuen Binkek, hemen irakur dezakezu berria argazki bildumaz lagunduta—:

Goizeko lehenengo orduan, ikasgelan bertan, sukaldariek goizean zehar prestatuko dutena azalduko diete ikasleei, ostean sukaldera jaitsi eta eguerdian eskainiko dituzten jatorduak prestatzeari ekiteko.

Jatordu horiek, gainera, herritarrek ere dastatu ahal izango dituzte bi egunetan 14:00etan, aurretik 944 576 077 telefono zenbakira deituta eta menu berezi bakoitzeko 24€ ordainduta. Sukaldaritzako ikasleek egingo dituzte menuok, sukaldari izarrekin batera, eta zerbitzuko ikasleek zerbitzatuko dituzte ostean.

Hauxe izango da egun bakoitzean eta sukaldari bakoitzarekin bertaratutakoek dastatuko duten menua, sukaldari gonbidatuek proposatu bezala:

Julen Baz sukaldariarekin
Urtarrilaren 19an, eguaztena

Steak tartarra
Xangurro-kalabaza
Legatza saltsa berdean
Usakume-tiroa
Sagarra eta intsusa

Josemi Olazabalaga sukaldariarekin
Urtarrilaren 20an, eguena

Ganba zuriko tartarra, itsas triku eta guakamole emultsioarekin
Txipiroi tailua tinta-beloarekin eta kalabaza-ali-oliarekin
Hezurrik gabeko behi-buztana pikillo marmeladaren eta hur izurritearen gainean
Mandarina krematsua eta hainbat ukitu

—————

Julen Baz (Zornotza, 1988) Dimako Garena jatetxeko bazkide eta sukaldari burua da, Eneko Atxa bere herrikidearen ikasle izandakoa eta Garenak pandemia betean egindako urte eta erdian bere lehenengo Michelin izarra lortu duen sukaldari iraultzailea.

Josemi Olazabalaga (Galdakao, 1968) Bilboko Aizian jatetxeko sukaldari burua da, Michelin izarrak ere eskuratu zituena Galdakaoko Andra Marin eta Ferran Adriáren El Bulli jatetxeetan. Gainera, goi-mailako sukaldari gazte askoren irakasle ere izan da Olazabalaga, tartean Eneko Atxarena, Zuriñe Garcíarena eta Manu Jugorena. Azken bi hauek, galdakoztarrak —Manu Jugorekin batera portadako elkarrizketa izan zen Josemi Olazabalaga 2016ko martxoan—.

Albiste honekin lotuta...

Aurreko albistea

Benito Lertxundi, Altsasu eta Go!azen Torrezabaleko 20 ...

Hurrengo albistea

Javier Bilbao galdakoztarra, AEBtako «Pioneer in Energy ...

0
Partekatu
  • 0
  • +

Kategoria bereko albiste gehiago

  • Aktualitatea

    Antzezlana eta zirku ikuskizuna hartuko ditu Torrezabalek asteburuan

    2023-02-24
    Galdakao
  • Aktualitatea

    Adinekoei zuzendutako hiru ekintza antolatuko ditu Galdakaoko Udalak maiatzean

    2023-05-12
    Galdakao
  • Aktualitatea

    ETS taldeak eskainiko du aurtengo Santakurtzetako kontzertu nagusia

    2023-05-15
    Galdakao
  • Aktualitatea

    Errepidea mozten jarraitzen dute Transfusio eta Giza Ehunen Zentroko langileek

    2022-04-21
    Binke
  • AktualitateaEH BILDUUdal-hauteskundeak 2023

    Iñigo Hernandok Galdakaoko alkate izaten jarraituko du, EH Bilduren 9 zinegotzirekin

    2023-05-29
    Galdakao
  • Aktualitatea

    Ukrainako bilketa egiteko lokal bila dabil GBGE, eurena txiki geratu baita

    2022-03-07
    Binke

AKTUALITATEA

Aktualitatea

Itziar Atienzak ‘Itxaso’ telesailean parte hartu du

Hainbat proiektutan parte hartu du Itziar Atienza galdakoztarrak azkenaldian. Besteak beste, Disney Plus plataformaren 'Largas sombras’...
  • Usansoloko kudeaketa batzorde berria urriaren 5ean eratuko da Txapelena baserrian

    Usansolo
    2023-09-28
  • Argizai Eskaut Taldeak ‘Koskorrak’ adar berria jarri du martxan

    Galdakao
    2023-09-27
  • Unai Etxezarragak Nepalera bidaiatuko du kulturen arteko hartu-emana zabaltzeko

    Usansolo
    2023-09-27
  • Larrabetzuko pilota elkartea Unkinako frontoian arituko da hamar astez

    Usansolo
    2023-09-27

Argitaratzailea: Aitu elkartea © CC BY-SA 3.0
Lege Gordailua: BI-41-2016 | ISSN: 2444-9385
Babesleak: Galdakaoko Udala
eta Bizkaiko Foru Aldundia

680 74 32 11
info@binke.eus

Idatziguzu